1289220531_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kristuksen rakkaus asettuu arvottoman viereen.


"Oletko koskaan katsonut Jumalan Karitsaan, joka ottaa pois maailman synnin vai oletko istunut niin kaukana epäuskosi takana, ettet ole nähnyt Ristiinnaulittua, kun häntä on sinulle yritetty kirkossa kuvata?

Oletko nähnyt, miten rangaistus repi Jumalan Pojan selän rikki, ja haavat, joista pulppusi kuivaan maahan Isän rakkauden sydänveri?

Oletko kuullut, miten julmien lyöntien voimasta naulat painuivat viattoman käsien ja jalkojen läpi puuhun, jonka Jumala kasvatti ja ihminen katkaisi ristinpuuksi?

Vasta ristillä Jumalan rakkaus sitoutuu koko ihmisen kohtaloon. Siellä särkyy kaikkeuden sydän, ja loputtoman rakkauden virta levittäytyy kaikkialle.

Ristillä suostuu Jumalan rakkaus hävittämään ihmisen synnit, ja ristillä antautuu Jumalan sydän uskolliseen kohtalonyhteyteen luotujensa kanssa. Se suostuu vuodetoveriksemme onnettomuuksiin, se jakaa häpeämme ja kuivaa kyynelemme. Se on rakkautta, joka ojentuu koko ihmiskuntaa armahtamaan.

Rohkeasti se käy käsiksi meissä olevaan turmelukseen ja parantumattomuuteen. Se on alttiimpaa ja voimakkaimpana siellä, missä synti on suureksi tullut. Se on etsimässä elämässämme sijaiskärsijän ja kuormankantajan paikkaa.

Haavoitetuin käsin se kajoaa sen poisottamiseen, jota me häveten ja peittäen kauhistumme. Se asettuu arvottoman viereen ja lähtee tuomitun matkaan korjatakseen syntisraukan siihen, josta viimeinenkin syytös ja syyttäjä on karkotettu."

Niilo Tuomenoksa