1280989027_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuin mirhakimppu. Laulujen laulu 1:13.


Miksi mirhakimppu? Sitä käytetään tässä ehkä Jeesuksen kuvana - koska se on kallisarvoista, tuoksuvaa, miellyttävää, parantavaa, säilyvää, puhdistavaa ja se yhdistetään uhriin. Mutta miksi sitten mirhakimppu?

Ensinnäkin sen määrän vuoksi. Kristus ei ole vain hyppysellinen mirhaa, vaan kokonainen kimppu. Hän riittää kaikkiin minun tarpeisiini - minun ei pidä epäröidä käyttää tätä rikkautta.

Toiseksi sen monipuolisuuden vuoksi. Kristus ei vastaa vain johonkin tarpeeseeni, vaan "hänessä on jumaluus ruumiillistunut koko täyteydessään" Kol. 2.9. Tässä  on kaikki, mitä tarvitsemme. Hän on profeetta, pappi, kuningas, rakastettu, ystävä ja paimen. Ajattele häntä elämässä, kuolemassa, ylösnousemuksessa, taivaaseenastumisessa ja toisessa tulemisessa. Näe hänet hyvyydessä, lempeydessä, rohkeudessa, kieltäymyksessä, rakkaudessa, uskollisuudessa, totuudessa ja vanhurskaudessa. Kaikin tavoin hän on kallisarvoinen mirhakimppu.

Kolmanneksi sen pysyvyyden vuoksi. Hän ei ole irrallinen mirhaminkukka, joka voisi pudota lattialle, vaan talteen kerätty ja sidottu kimppu. Meidän tulee pitää hänen sanansa arvossa ja tallettaa ajatuksemme hänestä hyvään turvaan, jottei paholainen ryöstä niitä.

Mirhakimppu talletetaan tiettyä tarkoitusta varten. Samoin Jeesus tuli kansaansa varten. Hän antaa tuoksunsa vain niille, jotka tulevat yhteyteen hänen kanssaan, jotka tulevat häntä lähelle. Miten siunattuja olemmekaan, kun saamme nauttia tästä salaisesta tuoksusta! Hän on varannut sen meitä varten.

C.H. Spurgeon