1270039608_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ihmiset! Kuinka kauan te panettelette minua?


Eräs kirjailija on luetellut, millä tavoilla sokaistuneet israelilaiset osoittivat kuninkaalleen Jeesukselle "kunniaa" pilkatakseen häntä.

1. He järjestivät kunniakulkueen, jossa marssi Rooman legioonalaisia, juutalaisia pappeja sekä kansanmiehiä ja -naisia. Jeesus kantoi ristiään. Tällaisen suosionosoituksen he tarjosivat hänelle, joka tuli kukistamaan ihmiskunnan pahimmat viholliset: he eivät laulaneet ylistystä, vaan huusivat ja pilkkasivat häntä karkeasti.

2. He tarjosivat hänelle kunnian maljan. Se ei ollut hienolla viinillä täytetty  kultainen pikari, vaan he ojensivat hänelle rikollisten huumaavaa kuolemanjuomaa. Hän kieltäytyi juomasta sitä, sillä hän tahtoi kohdata kuoleman kaikki aistit tallella. Kun hän myöhemmin huusi: "Minun on jano!", hänelle ojennettiin hapanviiniin ja sappeen kastettu sieni. Millaista vieraanvaraisuutta kuningasta kohtaan!

3. Hän sai kunniavartion, joka osoitti arvostustaan heittämällä hänen vaatteistaan arpaa.

4. Kunniaistuin varattiin hänelle verisestä puusta. Parempaa nämä kapinoitsijat eivät kyenneet Herralleen tarjoamaan. Risti oli koko maailman tunteitten ilmaus häntä kohtaan.

5. Kunnianimi kirjoitettiin "juutalaisten kuningas", mutta nuo sokaistuneetjuutalaisten johtajat kiistelivät siitäkin. He pitivät häntä "ryöväreitten kuninkaana"; he valitsivat vapautettavaksi mieluummin Barabbaksen ja sijoittivat Jeesuksen kahden tavallisen rikollisen väliin.

Kaikessa tässä ihmiset käänsivät Jeesuksen kunnia häpeäksi, mutta siitä on koitunutiankaikkinen ilo pyhien ja enkelien silmille.

C.H. Spurgeon