1318494615_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minä tutkistelen sinun säädöksiäsi. (Psalmi 119:15)


Toisinaan yksinäisyys on seuraa parempi ja hiljaisuus puhetta viisaampi. Me olisimme parempia kristittyjä, jos viettäisimme enemmän aikaa yksin odottaen Jumalaa, tutkistellen hänen Sanaansa, keräten hengellistä voimaa hänen palvelemiseensa.


Miksi meidän pitäisi tutkistella Jumalan asioita? Siksi, että ne ravitsevat meitä. Totuus on kuin rypäleterttu. Jos tahdomme saada siitä mehua, meidän on murskattava se. Meidän on puristettava sitä ja meidän on tallattava sitä. Jos emme tee niin, mehu ei virtaa, vaan arvokas neste menee hukkaan. Mietiskelemällä puristamme totuuden rypäleitä ja saamme nauttia Jumalan lohdutuksen viiniä.


Ruumiimme ei saa ravintoa pelkästään siitä, että ruokaa on suussa. Voimaa tulee vasta ruuansulatuksesta. Siinä ulkopuolelta tullut ruoka alkaa vaikuttaa meidän sisällämme. Samoin sielumme ei saa ravintoa pelkästään kuuntelemalla Jumalan totuuden ilmauksia. Kuuleminen, lukeminen, opiskelu ja oppiminen - kaikki nämä vaativat sulattamista, jotta niistä olisi hyötyä, ja se taas edellyttää tutkistelua.


Miksi jotkut kristityt edistyvät kovin hitaasti kristillisessä vaelluksessaan, vaikka ovat kuulleet satoja saarnoja? Siksi, että he eivät tutkistele ja mietiskele Jumalan sanaa. He rakastavat kyllä vehnää, mutta eivät vaivaudu jauhamaan sitä. He tahtovat saada satoa, mutta eivät kokoa sitä. Vesi virtaa heidän jalkojensa juuressa, mutta he eivät kumarru juomaan.


Herra, pelasta meidät tästä tyhmyydestä.Anna meidänkin sanoa rehellisesti: "Minä tutkistelen sinun säädöksiäsi."

C.H. Spurgeon