osan%C3%A4kyy-normal.jpg

 

 

Älä pelkää epäonnistumista

 

Pelko näyttää olevan automaattinen reaktio, kun epäonnistumme. Kun Aadam lankesi syntiin, hän yritti piiloutua Jumalalta. Kun Pietari oli kieltänyt Kristuksen, hän pelkäsi Herransa kohtaamista. Kun Joona kieltäytyi saarnaamasta Niinivessä, hänen pelkonsa ajoivat hänet mereen, jonne hän pakeni Jumalan läsnäoloa.

 

Jumala on näyttänyt minulle totuuden, joka on auttanut minua monta kertaa: Epäonnistumista seuraava pelko on paljon pahempaa kuin itse epäonnistuminen. Aadam, Joona ja Pietari eivät paenneet Jumalan luota siksi, että olisivat lakanneet rakastamasta Häntä, vaan siksi, että he pelkäsivät, ettei Jumala vihassaan ymmärtäisi heitä. Saatana käyttää tätä pelkoa saadakseen ihmiset uskomaan, ettei heidän yrityksillään ole enää mitään merkitystä.

 

Tämä vanha ”veljien syyttäjä” odottaa epäonnistumistasi kuin korppikotka. Sitten hän käyttää kaikkia helvetin valheita saadakseen sinut luovuttamaan ja vakuuttaakseen sinut siitä, että Jumala on liian pyhä tai sinä olet liian syntinen voidaksesi palata takaisin Hänen luokseen. Tai hän saa sinut pelkäämään, ettet ole tarpeeksi täydellinen, tai hän kertoo sinulle, ettet ikinä pääse eroon epäonnistumisistasi.

 

Pelkojen lähteminen Mooseksesta kesti neljäkymmentä vuotta. Vasta sen jälkeen hän oli valmis Jumalan käyttöön. Jumalan vapauttamissuunnitelma viivästyi lähes puoli vuosisataa sen vuoksi, että yksi ainoa mies opetteli kohtaamaan omat pelkonsa. Jos Mooses tai Jaakob tai Daavid olisivat antaneet periksi epäonnistumisilleen, emme ehkä enää koskaan olisi kuulleet näistä miehistä. Mutta Mooses nousi jaloilleen, ja näin hänestä tuli yksi suurimmista Jumalan sankareista. Jaakob kohtasi syntinsä ja teki sovinnon veljensä kanssa, jota hän oli pettänyt, ja saavutti uusia voittoja. Daavid ryntäsi Jumalan huoneeseen ja tarttui kiinni autuuden sarveen, löysi anteeksiannon ja rauhan ja palasi takaisin voitokkaana. Joona palasi takaisin, teki sen, mistä oli aiemmin kieltäytynyt, ja johdatti koko kaupungin katumukseen ja vapautukseen. Pietari nousi kieltämisen tuhkasta ja johdatti seurakunnan helluntain ihmeeseen.

David Wilkerson: Herra minuun koskee