Salaisimmat%20kyyneleet-normal.jpg

 

 

Ihmeellisesti rakennettu

 

Jumala on rakentanut ihmisen ihmeellisellä tavalla.

 

Meissä on ajatusmaailma, eli aivoissamme tapahtuu jatkuvaa ajattelua. On tunteiden maailma. On myös omatunto, joka joko hyväksyy tai tuomitsee tekemisiämme. Omatunto vaikuttaa tunteisiimme, ja me koemme sitä jokapäiväisessä elämässämme. Kaikki tämä on ihmisen toiminnan kannalta välttämätöntä.

 

Tällaiset näkymättömät asiat johtavat jokapäiväisiä tekemisiämme ja tekemättä jättämisiämme. Ihmisessä on henki, ja se on meissä niin kauan kuin elämme. Kun kuolemme, henki lähtee meistä, ja mainitsemani toiminnot lakkaavat.

 

Hengen maailma on silmälle näkymätön, ja siksi harvat uskovat siihen. Et voi nähdä omaatuntoasi, et aivojesi toimintaa etkä tunne-elämääsi. Silti elät näitä todeksi joka päivä.

 

Raamattu tuo esille, että tässä maailmassa on monia erilaisia henkiä. Sillä on suuri vaikutus elämäämme, mikä henki meitä johtaa. Kun Jeesus puhui opetuslapsilleen Pyhän Hengen lähettämisestä, sekään henki ei ole ihmissilmällä nähtävissä.

 

Eksyttävät henget yrittävät pitää ihmisen erossa Jumalan tuntemisesta. Ne kannustavat sellaiseen hengellisyyteen, joka ei tarjoa todellista pelastusta. On olemassa ties kuinka paljon sellaisia henkiä, joita ohjaa saatana. Se käyttää niitä viedäkseen ihmisiä kadotukseen.

 

Jumalan lähettämä Pyhä Henki toimii kaikkialla maailmassa. Hänen tehtävänsä on kirkastaa Jeesusta Kristusta, joka tuli kerran ihmiseksi ja toimi maan päällä näkyvällä tavalla. Me elämme vielä sitä aikaa, jolloin hän ilmestyy lähettämänsä Hengen ja Sanan kautta.

 

Paavali kirjoitti, että näkyväiset ovat ajallisia mutta näkymättömät iankaikkisia. Jumalan Henki avaa ymmärryksemme käsittämään näkymätöntä maailmaa. Ihmisinä olemme vain tomua, mutta Jumalan Henki tekee maan tomusta syntyneestä ihmisestä uuden luomuksen, joka omistaa kerran iankaikkisen elämän.

Sakari Ahola

Ristin Kansa