Kuva


Lähde sydämessä
Mitä henkeä sinä olet juonut, sellaisen hengen lähteeksi sinä olet tullut. Kun annat sydämesi puhua, niin virtaako sinusta ulos kuolema vai elämä? Juo sisimpääsi elämän lähde, avaa sydämesi luovalle valolle ja anna kiinnittää itsesi hyvyyden runkoon.
Jumalan sanaton kutsu
Jonain päivänä elämäsi voi tuntua sinusta hyvin kuivalta ja tarkoituksettomalta. Sinä päivänä muista, että Jumala on elämän lähde, joka tahtoo muuttaa sisimpääsi asumaan.

Jonain päivänä koet pimeyden, missä et näe toivon sädettäkään. Sinä päivänä muista, että Jumalan kasvoista loistaa valo, joka voi asettua sisimpääsi asumaan.

Jonain päivänä pahuutesi voi viiltää sisintäsi. Sinä päivänä muista, että Jumala on puutarhuri, joka tahtoo leikata sinut irti pahuuden puusta ja oksastaa sinut hyvään puuhun.

Elämän lähde
Mitä henkeä sinä olet juonut? Uskoit sen, sitouduit siihen ja antauduit sille, koska joit sen itseesi. Suusi puhuu sydämesi kyllyydestä, pulppuaa kuin lähde. Virtaako sinusta kuolema vai elämä? Tuleeko sinusta esiin kirous vai siunaus, valhe vai totuus? Eikö olisi hyvä, jos kuoleman lähde sinussa kuivuisi ja tilalle puhkeaisi elämän lähde?

Tahdotko nyt juoda Jumalan Henkeä? Maista lähteestä, joka pulppuaa sinulle Jeesusta Kristusta. Hän sanoo: "Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon. Joka uskoo minuun, niin kuin Raamatussa sanotaan, hänen sisimmästään juoksevat elävän veden virrat. Joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, sille ei ikinä tule jano. Siitä vedestä, jota minä annan, tulee hänessä lähde, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään." Joh.7:37-38,4:14 "Joka janoaa, tulkoon, ja joka tahtoo, ottakoon lahjaksi elämän vettä." Ilm.22:17

Onhan selvää, ettei sellaisen koskaan tule enää jano, jonka sisimmässä on lähde. Jokaisen Jeesuksen oman sisimmässä on Jumalan sanan lähde, sillä "kaikki me olemme saaneet juoda samaa Henkeä." 1Kor.12:13 Onko sydämessäsi Jumalan sanan lähde vai ammennatko elämää vain Raamatusta? Jeesus sanoo asiasta: "Eikä hänen sanallaan ole teissä pysyvää sijaa, sillä te ette usko häntä, jonka Isä on lähettänyt. Te tutkitte Kirjoituksia, koska luulette, että teillä on niissä iankaikkinen elämä, ja juuri ne todistavat minusta. Silti te ette tahdo tulla minun luokseni, että saisitte elämän." Joh.5:38-40 Voidaksesi saada Jumalan sanan lähteen sydämeesi sinun täytyy tulla Jeesuksen luo ja juoda Jumalan Henkeä, jota Hän sinulle antaa. Jumalan sana on sinussa pysyväisenä, jos sinussa on Jumalan sanan lähde.

Sinun Raamattuviisautesi ei sinua auta, vaikka se olisi kuinka raamatullinen ja oikea. Sinua auttaa vain se, että koet itsessäsi Hänen sanojensa lähteen. Juo tämä: Jeesus Kristus on Jumalan Poika. Älä vastustele, kun Isä Jumala kallistaa huulillesi maljansa juottaakseen sinulle Henkeään: "Jeesus on totinen Jumala ja iankaikkinen elämä". Jeesuksen tunteminen on elämän juoma.

Valon lähde
Missä valossa sisimpäsi ajattelee? Katsoit sitä, sytyit siitä ja jäit sen lämpöön lepäämään. Elit valosi viisaudessa, kunnes hämmennyit ja toivosi sammui. Mitä jos sinussa oleva valo onkin pimeyttä? Näe kuinka pimeyden keskeltä loistaa valo. Jeesus sanoo: "Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeydessä, vaan hänellä on elämän valo." Joh.8:12 Katso Jumalan Karitsaa, joka pois otti maailman synnin.

Sisäistä omalle kohdallesi evankeliumi ristiinnaulitusta ja ylösnousseesta Jumalan Pojasta, niin lamppu syttyy sydämessäsi. Uskalla syntiesi tuomion pimeyteen, niin pääset Jumalan armon valoon. Jos tunnustat syntisi uskossa Jeesukseen, niin Kristuksen kasvojen valo loistaa sydämeesi.

On selvää, että vain se, joka näkee Jeesuksen kirkkauden, voi seurata Häntä. Jokaisen Jeesuksen oman sisimmässä loistaa Jumalan kasvojen valo. "Jumala, joka sanoi: 'Loistakoon valo pimeydestä', valaisi sydämemme, niin että Jumalan kirkkauden tunteminen, sen kirkkauden, joka loistaa Kristuksen kasvoilta, levittäisi valoaan." 2Kor.4:6

Sinun Jumala-kuvasi ei auta sinua, vaikka se olisi raamatullinen ja oikea. Sinua auttaa vain se, että koet Hänen kasvojensa kirkkauden.

Jumalan kasvojen valo on sydämesi aarre. Vain se voi saada asenteesi muuttumaan. Se laajentaa tietoisuutesi ja antaa sinulle mahdollisuuden tehdä totuudenmukaisia havaintoja itsestäsi. "Me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niin kuin muuttaa Herra, joka on Henki." 2Kor.3:18

Hyvyyden juuret
Mistä sisimpäsi imee voiman ajatella, sanoa ja tehdä? Tiedostit tarpeesi, asetit tavoitteesi ja poljit elämääsi vauhtia. Ympäristösi sai maistaa kielesi terävyyttä ja kätesi voimaa. Pyrkimyksesi kuohui kauas ja tahtosi työnsi sinua eturiviin, kunnes tekosi pelästyttivät sinut ja tunsit piston sydämessäsi. Mitä olenkaan tehnyt? Etkö tiedä, että olet pahan puun oksa? Puutarhuri jo kokeili veistään sinuun leikatakseen sinut irti pahuudesta ja oksastaakseen sinut hyvään puuhun. Suostutko Jumalan käsittelyyn? Olisi hyvä suostua, sillä Hän sanoo, että "jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen." Matt.7:19

Jeesus sanoo omilleen: "Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, kantaa paljon hedelmää, sillä ilman minua te ette voi tehdä mitään." Joh.15:5

On selvää, että vain se, jonka sisin imee voimansa Jeesuksesta, voi ajatella, sanoa ja tehdä kuten Hän. Sinun oma hyvyytesi ei sinua auta, koska omat juuresi ovat syntiinlangenneessa luonnossa.

Pidä lähteesi puhtaana
Huomaat kuinka Raamattu puhuu valosta, vedestä ja ravinteista tuodessaan esille pelastusta Jeesuksessa Kristuksessa. Tämä kertoo meille, että sama henkilö, joka suunnitteli tämän maailman, suunnitteli meille myös pelastuksen.

Mikä tahansa epäjumalanpalvelus tukkii sydämessäsi olevan Jumalan sanan lähteen. Luodulle antamasi palvonta heittää kiviä Jumalan lähteeseen ja avaa tilalle myrkyllisen lähteen, joka tuottaa kuoleman.

Uskonnollinen arvovalta voi tulla sydämesi päälle peitteeksi, joka estää sinua näkemästä Jeesuksen kasvojen kirkkautta. Mooseksen inhimillinen arvovalta vaikutti Jeesuksen ajan juutalaisissa niin, että nämä eivät nähneet Jumalan kirkkautta Jeesuksessa. Samalla tavalla kenen tahansa papin tai saarnaajan arvovalta voi erottaa ihmisiä Jumalasta. Älä siis pyydä ketään pappia edustamaan itseäsi Jumalan edessä, vaan sinä saat itse astua kaikkein pyhimpään Jeesuksessa Kristuksessa.

Yksikin rikkomuksesi Jeesuksen opetusta vastaan estää elämän ravinteiden virtaamista Jeesuksesta sinuun. Voit ehkä säilyttää uskon, vaikka hylkäätkin jonkun Jeesuksen opetuksista, mutta hedelmää voit kantaa vain, jos täysin yhdyt hengessäsi Häneen. Oksa kuivuu, jos se menettää kokonaan yhteytensä runkoon. Jeesus lupaa: "Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa, mitä ikinä tahdotte, ja se tapahtuu teille." Joh.15:7

Pysyköön siis sinussa usko, toivo ja rakkaus! Pysyköön sinussa usko Jeesuksen, Jumalan Pojan nimeen - Jumalan sanan lähteen voimasta. Pysyköön sinussa pelastumisen toivo - Jeesuksen, Jumalan Karitsan kasvojen kirkkauden voimasta. Pysyköön sinussa Jumalan rakkaus - Jeesukseen oksastamisen voimasta.

Käytetty raamatunkäännöstä: Raamattu Kansalle 2012
Erkki Kuisma