auringonkukka.png

 

                                                             RAIMO RAHNASTON KIRJOITUS.

Näin Ruunebergin päivänä tulkoon sanotuksi. Kun media nyt pauhaa ja suurin otsikoin vetää tekstiä ja kaikenlaisia professuuria vastaamaan kuin radio ohjelmassa perjantaina kymmenen jälkeen tuli. Presidentti piti ansiokkaan puheen ja ajankohtaisen tiukasti asiassa pysyvän ja antoi kansalle selvän ja selkeän kuvan että, meidän valtion päämies on hereillä.

Nyt nämä nukkuvat astuvat sitten arvostelemaan ja tuomaan epäkohtia esiin. Näillä asiantuntijoilla olisi ollut kaiken aikaa ja mahdollisuus, sanoa jotain painavaa tähän kaaottiseen aikaan ja tilanteeseen. Eivät osaa muuta kuin käyttää tällaiset tilanteet edukseen.
Ymmärrän kyllä että, jokaisella on oikeus tehdä itsestään typerä kansan edessä. Alkaa tuntumaan hyvin halveksittavalta että, itseään arvostavat tahot ovat valmiit menemään mukaan mitä toimittajat haluavat vastaamaan.

Jokainen tietää että on sen laatuinen tilanne, pahoinvointi lisääntyy, ihmisiä ilman työtä ja tulevaisuutta. Moni ei jaksa enää, alkoholisoituvat ja muut vaikeudet on elämässä. Niinistö Presidenttinä osoitti ihmisyyden ja vastuullisuuttaan kansalaisten edessä. Asetti raameja noille poliittisesti saamattomalle joukolle jotka majailee hyvien kansanedustajien joukossa, joilla on vain mielessä "tuunko valituksi seuraavissa vaaleissa" Nyt on tällaisten selkeitten linjojen vetämisen aika ja tervehdyttää koko Suomen päättäjien joukon, eikä vain palkan korotusten ja omien etujen hoitamista. Halvemmallakin voi haukkua ja mitätöidä toisiaan.

Yhteiskunta pitää herättää tästä viihde ja festari unesta. Kirkot ovat unohtaneet ihmiset. askartelevat mieluummin vähemmistöjen kanssa, papit antavat lausuntoja jotka nousevat raamatun vastaiseksi. Suomalaiset tuntevat raamattua siksi tuo turvattomuutta ja pelkoa kuinka tässä käy kun piispat ja papit ovat harhaantuneet. pappien tulisi olla tien viittoja ikuiseen elämään, mutta ovat niin epäselviä viittoja että ei enää voi luottaa. Vapaissa Herätysliikkeissä kohta vaan tanssitaan ja lippujen kanssa heilutaan. Saarnataan onnen evankeliumia, viihdettä ja mukavaa oloa. Alkuperäisyydessään sanoma oli: Kaitatie ja ristin tie. Ollaan puoluemielisiä Jeesuksen sana ""Rakastakaa toisianne"" on pelkkä fraasi joka toimii kirkon ovelle asti. Tittelit merkitsee paljon enemmän, kuin rakkaus Jeesukseen. Nyt on kadotettu kansa, heitä tarvitaan antamaan rahaa, tukemaan vääristynyttä toimintaa. Toimintaa pitää olla, mutta kyky tulla heikon matkaajan vierelle on olematon. Niin paljon koulutetaan että kohta ei osata enää käytännön elämää.

Mistä löytyy se mies ja nainen tähän maahan joka on valo ja suola josta pyhä kirja kertoo, "Te olette maailman valo ja suola" Odotamme sinua mies tai nainen tule ja putsaa pöytä herätä tämä maa uuteen suuntaan, kansan yhteiset asiat (mitä politiikka tarkoittaa) ja pois tuo uskonnollinen kermavaahto takaisin ristiin naulitun seuraajaksi, jonka huuto oli kauhea tuskan ja kuoleman edessä kauhea kuolema.

Me emme kohta kukaan pysy hereillä, eksymme tähän poliittiseen sotkuun ja uskonnolliseen menestys opin tuomaan sekoiluun jossa muutamat voivat hyvin hyppien ja nautinto humalassa ovat vain luotettavia toisilleen.

Raimo Jaakko Rahnasto