Kuva
 

”Hän teki minut hiotuksi nuoleksi” Jes. 49:2.

”Kuin temppelin veistetyt kulmapatsaat” Ps. 144: 12.

”viime kesänä Amsterdamissa”, sanoi matkustaja, ”teimme kiinnostavan retken kuuluisaan timanttihiomoon. Näimme siellä miehiä työn touhussa. Kun timantti löydetään, se on karkea ja tumma kuin mikä tahansa pikkukivi. Kestää pitkään kiillottaa se, ja se on kovaa työtä. Timanttia pidetään metallinpalasella lähellä suurta, jatkuvasti pyörivää kiillotuslaikkaa. Laikkaan sirotellaan hienoa timanttijauhetta, sillä mikään muu ei olisi tarpeeksi kovaa ainetta timantin kiillotukseen. Tätä jatketaan kuukausia, joskus jopa vuosia, ennen kuin työ on valmis. Jos timantti on tarkoitettu kuninkaalle, sen hiomiseen käytytään normaalia enemmän aikaa ja vaivaa.

Mitä siitä, jos kallisarvoista jalokiveä raastetaan ja hiotaan, kunnes sen karaatit ovat pienentyneet kymmenesosaan alkuperästä! Kun hiomistyö on valmis, se heijastaa valön tuhansin väläyksin, ja joka karaatin arvo on kasvanut satakertaiseksi, vaikka jalokivi on pienentynyt ja uhannut tuhoutua.

Odottakaamme Hänen aikaansa, luottakaamme Häenen rakkauteensa, jotta ”teidän uskonne kestäväisyys... koituisi kiitokseksi, ylistykseksi ja kunniaksi Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä” 1. Piet.1:7.

Hervinaisemmat jalokivet kestävät kovimman
hiomisen.
Me olemme Jumalan taidonnäyte
hiotut kiiltämään.
???