1288856121_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"Hän - - kätki minut kätensä varjoon; hän teki minut hiotuksi nuoleksi, talletti minut viineensä" Jes. 49:2.


"Varjoon" - sinne meidä kaikkien on silloin tällöin jouduttava. Päivänpaiste on liian kirkasta, silmämme vahingoittuvat eivätkä voi sellaisina erottaa värien herkimpiä vivahteita eivätkä arvostaa niiden moninaisia sävyjä. Sellaisia ovat sairaskammiot, verhotut surutalot, varjoinen elämä, josta aurinko on laskenut. Mutta älä pelkää! Se on Jumalan käden varjoa. Hän johdattaa sinua. On asioita, joita voit oppia vain varjossa.

Hänen muotonsa sinussa voidaan kehittää vain pimeässä huoneessa. Mutta älä oleta Hänen heittäneen sinua syrjään. Olet silloinkin Hänen viineensä talletettu eikä Hän ole heittänyt sinua pois, niin kuin arvoton esine heitetään.

Hän vain varjelee sinut lähellä itseään, kunnes koittaa se hetki, jolloin Hän voi kaikkein nopeimmin ja varmimmin lähettää sinut tehtävään, missä Hän tulee kirkastetuksi. Oi, sinä varjossa istuva, yksinäinen ystävä, muista kuinka tiukasti nuoliviini on sotilaaseen sidottu. Nuolet ovat helposti hänen kätensä ulottuvilla, ja niitä hän varjelee kuin aarrettaan.

F.B. Meyer


Joissakin vaiheissa varjotila on ehtona suurimpaan kasvuun. Kaunis intiaanimaissi ei koskaan kasva nopeammin kuin kesäyön lämmössä. Keskipäivän aurinko käperryttää maissin lehdet, mutta ne avautuvat heti, kun pilvet peittävät auringon. Varjo auttaa maissin kasvua toisella tavalla kuin päivänpaiste. Tähtitaivasta ei nähdä kauneimmillaan muulloin kuin yön varjojen liukuessa taivaalle. On kauneutta, joka puhkeaa kukoistukseensa vain varjossa eikä koskaan auringossa.On paljon vihreyttä sumuisissa, pilvisissä ja varjoisissa maissa. Kukkien kasvattajilla on nykyään "iltarusko" samoin kuin "aamunkoitto" kukkakin. "Iltarusko" ei loistakeskipäivän kirkkaudessa vaan parhaimmillaan se on illan varjojen syventyessä.

Henry Van Dyke