1302415890_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"... ilmaise minulle, miksi vaadit minua tilille" Job 10:2.


Koeteltu ystäväni, ehkä Herra parhaillaan kasvattaa kristillistä luonnettasi. Siinä saattaa olla piirteitä, jotka eivät paljastu kuin pahoina päivinä. Et tietäne uskosi näyttävän jalommalta kylmässä talvi- kuin lämpimässä kesäsäässä. Rakkaus on kuin kiiltomato, jonka kiiltoa ei voi huomata kuin pimeässä. Toivo on tähden kaltainen - se ei loista menestyksen aurinkoisina päivinä vaan vastoinkäymisten yössä. Ahdistukset ovat tummia kääreitä, joihin Jumala on kätkenyt kirkkaat jalokivet lastensa luonteen rikastumiseksi.

Etkö vasta äsken  ollut polvillasi valittamassa: "Herra, pelkään, ettei minulla ole uskoa! Anna minun tietää, onko minulla sitä vai ei!" Etkö silloin aavistanut rukoilevasi koettelemuksia? Miten muuten pääsisit perille uskostasi, ellei sitä koeteltaisi? Luota siihen! Jumala usein sallii vastoinkäymiset juuri sitä varten, että kristilliset ominaisuutemme tulisivat esille. Näin pääsisimme perille, että Jumalan armosta niitä meillä on. Sitä paitsi pyhitetyt koettelemukset saavat meissä aikaan todellista kasvua armossa.

Jumala ei valmenna sotilaitaan mukavissa ja ylellisissä teltoissa vaan ukonilmassa, pakollisilla marsseilla ja ankarissa harjoituksissa. Hän panee heidät kahlaamaan virtojen läpi, uimaan syvissä vesissä, kiipeämään korkeita vuoria ja kulkemaan jalkaisin raskaat kantamukset selässään pitkiä, väsyttäviä matkoja.

Kas niin, rakas kristitty, eiköhän tässä ole mainittu monet sinunkin vaikeat vaiheesi, joden läpi olet kulkemassa? Eiköhän tässä tule ilmi syy, miksi Hän vaatii sinua tilille? Se ei ole todiste Jumalan siunauksesta, ettei saatana sinua vastusta.

C.H. Spurgeon