1314610940_img-d41d8cd98f00b204e9800998e



Korkea Veisu 2:2 Niinkuin lilja orjantappurain keskellä, niin on minun armaani neitosten keskellä.

Lilja orjantappurain keskellä. Erikoinen asetelma. Kerron kuinka minä sen ymmärrän.
Orjantappurat ovat nopeasti kasvavia piikkisiä rikkakasveja ja vievät nopeasti tilaa ympäristössä. Samalla ne vievät valon kasvamalla suuriksi ja tukahduttamalla muut kasvit, myöskin se vie ravinnon ympäristön kasveilta.
Lilja on hyvin hoidetun puutarhan kukka. Se kukkii kauniisti ja tuoksuu ihanan pehmeältä. Tässä se on joutunut outoon paikkaan.
Mitä tämä minun mielestäni kuvaa: Orjantappurat ovat maailman ihmisiä. He eivät ole Jumalan lapsia. Tuo lilja on Jumalan lapsi, uudestisyntynyt Jumalan armosta. Hän elää maailman keskellä, mutta ei maailmasta. Tuo lilja on Jumalan silmäterä. Nuo orjantappurat ahdistavat tuota liljaa, tekevät elämän hankalaksi ja ahtaaksi pilkaten ja yrittäen kylvää epäuskoa.
Raamattu sanoo: Apt. 14:22 "Monen ahdistuksen kautta meidän pitää menemän sisälle Jumalan valtakuntaan."
Nuo ahdistukset kuuluvat uskovan elämään. Ne myöskin vahvistavat ja kasvattavat lujuutta uskovan luonteeseen, vaikka sitä ei uskoisi. Ahdistusten kautta myöskin Rakkaus Jeesukseen lisääntyy, kun huomaa, hän on niissä vaikeissa tilanteissa mukana, ei jätä eikä hylkää. Kristuksen sisäinen tunteminen kasvaa ja se tulee esille elämässä.
Niin kuin luonnossa tulee myrsky. Tuuli repii puitten oksia ja tekee tuhojaan. Samoin uskovan elämässä voi tulla rajujakin myrskyjä. Silloin myrsky riehuu ja orjantappurat heiluvat myrskyn kourissa. Ne repivät piikeillään Liljan kauniita terälehtiä lävistäen ne. Silloin liljan tuoksu tulee vielä voimakkaammin esille noitten haavojen kautta. Kristuksen kärsimykset tulevat liljan osalle. Muistakaamme, Herra on mukana niissä kärsimyksissä lohduttaen ja tukien. Itkee uskovan kanssa hänen itkujaan. Hän rakastaa omiaan iankaikkisella rakkaudella. Kristuksen tuoksu on voimakkaana kärsimyksissä.

2. Kor. 2:14-16. Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka aina kuljettaa meitä voittosaatossa Kristuksessa ja meidän kauttamme joka paikassa tuo ilmi hänen tuntemisensa tuoksun!
Sillä me olemme Kristuksen tuoksu Jumalalle sekä pelastuvien että kadotukseen joutuvien joukossa:
näille tosin kuoleman haju kuolemaksi, mutta noille elämän tuoksu elämäksi. Ja kuka on tällaiseen kelvollinen?

Tätä me voidaan miettiä omalla kohdallamme.

1286351793_img-d41d8cd98f00b204e9800998e