1320335273_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tyhjensin korppujani ja löysin sieltä hyvin vanhan mietteeni omenapuun kukasta. Laitan sen tänne arvosteltavaksi, voiko tätä näin ajatella.


Kun Jumala armossaan on saanut johdattaa syntisen uudestisyntymisen paikalle. Antanut syntinsä anteeksi ja antanut sydämeensä Pyhän Henkensä. Herra kaunistaa hänet pelastuksella Hän 0n kuin kaunis juuri puhjennut omenankukka. Kaikki on puhdasta ja kaunista.

Siinä on hieno mieto tuoksu. Tuo tuoksu on Kristus tuoksu. Tuo tuoksu tulee rakkaudesta Jeesukseen, jonka hän on löytänyt. Jeesuksen mukana hän on saanut uuden elämän, voiman elää tätä uutta elämää. Hän on saanut Jeesuksesta ystävän, jolle voi kertoa kaiken.

Kaikki on uutta ja ihmeellistä, ennen kokematonta. Hän on kuin tuo kertomani omenankukka. Kaikille hän kertoo Jeesuksen ihmeellisyydestä, kuinka Jeesus vastasi rukoukseen, kuinka Jeesus auttoi vaikeassa tilanteessa. Hän on niin täynnä Jeesusta. Vanhan kansan sanonta kuuluu: Uusi pehmeä lumi sulattaa vanhan jään. Sopii hyvin tähän. Tuo vastasyntynyt Jumalan lapsi saa vanhankin uskovan syttymään, palavuudellaan ja rakkaudestaan Jeesukseen.

Sitten tulee aika, kun nuo kauniit kukan terä lehdet putoavat maahan ja jää vain ruma ruskea rontti jäljelle. Se kuvaa mielestäni aikaa, kun tunteet otetaan pois. Herra opettaa elämään uskosta. Silloin huomataan tuo vanha eeva ja aatami asuu myös olemuksessaan. Hän huomaa taistelun uuden ja vanhan välillä. On alkanut tosi kivoituksen ja pyhityksen aika.

On alkanut itselleen kuolemisen aika. Mutta, kun pysyy sanassa, lukee sanaa ja toteuttaa sitä elämässään, saa nähdä kuinka se alkaa kantaa hedelmää. Tuo omena alkaa pullistua. Siihen tulee omenan väriä ja näköä. Viipymällä Herran kasvojen edessä, katsellen Häntä ja rukoillen edessään, saadaan muotoansa. Jotka Häneen katsovat, ne säteilevät iloa, heidän kasvonsa eivät häpeästä punastu. Ps 34: 6.

Sanassa pysyen kannetaan hedelmää. Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen. Tässä hedelmässä on ensimmäisenä rakkaus ja kaikki muut ovat sidotut tähän rakkauteen. Ei voi olla iloa ilman rakkautta. Se on jotain muuta kuin iloa. Ei voi olla rauhaa ilman rakkautta. Se on jotain muuta kuin rakkautta. Ei voi olla pitkämielisyyttä ilman rakkautta. Se on jotain muuta kuin pitkämielisyyttä. J.n.e. Tästä hedelmästä ei voi poimia yhtäkään osa-aluetta pois, koska se on yksi hedelmä.


Pysytään lähellä Herraa. Luetaan tuota Ylkämme rakkauskirjettä, toteuttaen sitä elämässämme. Niin me kannamme hedelmää.