1325247241_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Vuoden vaihtuessa.

Vuodenvaihde on aina hetki, jolloin katselemme, mitä vuosi oli sisältänyt. Omalla kohdallani se on ollut taistelujen vuosi. Pettymyksiä ja lankeemuksiakin on ollut. Josta seuraava rukouslaulu sopii tähän:

Huiluni soi nyt murhetta särkyneen
siksi apua sinulta pyydän näin;
Ota huiluni käsiisi taitaviin,
se korjaa ja viritä uudelleen,
että puhtaasti sävelet soisi
ja ne kunniaa sinulle toisi.

On ollut myös valtavia Jumalan tekoja, joita en olisi ikinä uskonut olevan kohdallani. Siitä nöyrä kiitos Taivaan Isälle. Muistamme Aabrahamin kaukaa Raamatun alkulehdiltä. Hän oli erikoinen Jumalan mies. Aabraham ei ollut täydellinen, vaan hänkin lankesi joskus. Jumalan miehetkin lankeevat joskus. Aabrahamia sanotaan USKON ISÄKSI. Aabraham uskoi Jumalaa ja Jumala luki sen hänelle vanhurskaudeksi, ei tekojen kautta vaan uskonsa kautta. Aabraham oli siitäkin erikoinen mies. Hän rakensi aina alttarin Jumalalle, kun siirtyi uuteen paikkaan ja huusi avuksi Herran nimeä. Ja kun hän lähti eteenpäin, alttari jäi paikalleen todistamaan Jumalan miehen elämästä. Alttari todisti Aabrahamin Jumalasta ja Aabrahamin uskosta. Ne, jotka kulkivat siitä ohi, kuulivat hiljaisen saarnan alttarilta. Aabrahamin elämä ja usko puhuu vielä tänä päivänäkin, kun vain jäämme kuuntelemaan. Jääkö meidän elämästämme "alttari" puhuttelemaan lähellä olevia? Nyt on vuosi lopussa ja käynyt vanhaksi ja väsyneeksi. Sen on aika poistua näyttämöltä.

Rukoilkaamme: Taivaallinen Isämme, anna anteeksi kaikki, mikä on ollut syntiä ja murehduttanut Sinun sydäntäsi. Kiitos Pojastasi Jeesuksesta, joka kuolemallaan on sovittanut meidät. Kiitos uskollisuudestasi ja laupeudestasi. Johdata meitä niin, että loppu elämämme on niin hedelmällistä kuin se vain meidän persoonassamme voi olla. AAMEN.


1324563171_img-d41d8cd98f00b204e9800998e_________________