2150132c0awd3t03o-normal.jpg


Jalot sotilaat
1.Sam. 22: 1- 2.
Raamattua lukeneena muistamme Daavidin, kuinka Saul alkoi kadehtimaan ja vihaamaan Daavidia. Saul etsi tilaisuutta tappaakseen Daavidin.

Daavid pakeni. Tässä sanottiin pääsi Adullamin luolaan. Daavid tunsi olevansa yksinäinen ja hyljätty henkipatto.

Daavid, kun oli Jumalan valittu, hänessä oli taivaallista karismaa. Tuo karisma alkoi vetää kaikenlaista ahdingossa olevaa velkaantunutta ja katkeroitunutta väkeä Daavidin ympärille. Nämä 400 miestä voidaan sanoa, että he olivat hylkyväkeä eli rupusakkia.

Daavid rupesi heidän päämieheksensä. Hän alkoi opettaa heitä. Nämä miehet Daavidin ympärillä elivät niin lähellä Daavidia, seurasivat mitä hän teki, mitä sanoi, miten hän palveli kokosydämisesti Jumalaa. Daavid antoi täys ylöspidon näille miehille ja he kiintyivät Daavidiin.

Tämä puhuu niin elävästi ainakin minun sydämelleni, kuinka me ennen olimme kuin tuo hylkyjoukko. Kuinka Jumala alkoi vetää puoleensa ja pelasti meidät.

Herra tuli meidän päämieheksemme ja alkoi opettamaan meitä. Hän opetti meille uskon ensi askeleet, sanan luvun ja rukouksen.

23: 1- 5. Daavidille ilmoitettiin :"Katso, filistealaiset ovat taistelemassa Kegilaa vastaan ja ryöstävät puimatantereita." Daavid ei tehdyt mitään ilman Jumalan tahtoa ja kysyi Herralta:"Menenkö minä ja lyönkö nämä filistealaiset maahan." Herra vastasi."Mene, lyö filistealaiset maahan ja pelasta Kegila."

NYT nämä Daavidin 400 oppilasta joutuivat uuden asian eteen, sotaan. He olivat peloissaan ja sanoivat Daavidille:"Mehän elämme jo nyt pelossa. Menisimmekö vielä sotimaan filistealaisia vastaan.

Daavid ymmärsi näitä oppilaitaan ja kävi sääliksi heitä. Daavid kysyi uudestaan Herralta, ja Herra vastasi:"Nouse ja mene Kegilaan, sillä minä annan filistealaiset sinun käsiisi.

Nämä Daavidin oppipojat joutuivat opettelemaan sotimista. Ja he saivat nähdä voiton päivän. Näin Herra tekee meillekin. Kun olemme oppineet alkeet, saamme oppia taistelemaan, ei yksin, vaan itsensä Herran kanssa. Hän on sotapäällikkö ja johtaa voittoon.

FILISTEA= lihan käsivarsi. Jer.17: 5. Näin sanoo Herra: Kirottu on se mies, joka turvaa ihmisiin ja tekee lihan käsivarreksensa ja jonka sydän luopuu  Herrasta. Tälläisia olivat filistealaiset, joita vastaan Daavid joukkoineen joutuivat taistelemaan.

Jumalan avulla he voittivat taistelun. Nyt kun sota oli voitettu, eivät vaikeudet tähän loppuneet. Saul etsi koko ajan Daavidia tappaakseen.

Saulilla oli 3000 valio miestä ja Daavidilla 400 oppipoikaa. Minua siunaa, tuo pienuus. Jumala asettuu aina heikon puolelle ja näyttää valtasuuruutensa. Katsotaan, kuinka käy.

Kun Saulille tuli hätä ja siellä oli luola. Hän meni sinne tarpeelleen. Mutta Daavid ja hänen miehensä olivat luolan perällä. Niin Daavidin miehet sanoivat hänelle Katso, tämä on se päivä, että voit tehdä Saulille, mitä hyväksi näet.

Daavid nousi ja leikkasi salaa kappaleen Saulin viitan liepeestä. Ja hän sanoi miehillensä:"POIS SE. Herra varjelkoon minua satuttamasta kättäni Herran voideltuun." Ja Daavid kovisteli miehiänsä, eikä sallinut heidän hyökätä Saulin kimppuun. 24: 9- 20. Lue omasta raamatustasi.

NÄIN opettaa Herramme meitäkin. Siunatkaa vainoojianne, siunatkaa älkääkä kirotko. Kyllä nämäkin oppipojat olisivat lyöneet Saulin hengiltä. Kyllä se oma minä meissäkin riehuu, kun joku meille pahaa tekee.

Mutta Jumalan sana sanoo. siunatkaa. Mikä siunattu ase. Älä kosta pahaa pahalla, vaan kosta paha hyvällä. Joskus Herra antaa erikoiskoulutuksen jollekin omalleen. Kuullaanpa, mitä täällä sanotaan. 26: 5- 25. Lue jälleen omasta raamatustasi.

Tässä tulee taas tuo sama esille, SIUNATKAA....Jumalalla täytyy olla  jotakin erikoista sille omalleen, jota Hän näin opettaa. Paavalikin sanoi Fil 3: 1. Samoista asioista kirjoittaminen ei minua kyllästytä ja teille se on turvaksi.

Tämä koulu, mikä tässä tuli esiin, on siunattu koulu. Saa kulkea Jeesuksen jalanjäljissä. Jeesuskaan ei kironnut vainoojiaan, eikä vastannut takaisin, kun Häntä pilkattiin, vaan tuo ihmeellinen Herramme rukoili: Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä tekevät. 

Se mitä minä tahdon tässä tuoda esiin on: Niinkuin Daavid otti tämän rupusakin ja tuli heille päämieheksi. Hän rakasti ja ymmärsi heitä. Oli kärsivällinen heidän kanssaan. Hän teki Jumalan avulla heistä taistelijoita.

Samalla tavalla meidän ylösnoussut Herramme on ottanut meidät suojelukseensa. Rakastaa ja ymmärtää, on kärsivällinen meitä kohtaan, vaikka me olemme kovapäisiä, emmekä niin helpolla opi. Mutta Herramme rakkaus ja pitkämielisyys kantaa hedelmää. Hän tekee meistä jaloja Jeesuksen Kristuksen sotamiehiä. Sinustakin, joka tunnet olevasi mitätön. Herra ei hellitä, vaan tekee sinusta jalon sotilaan.

1250184573_img-d41d8cd98f00b204e9800998e