coeurfleur9.jpg

        Epätavallinen mies.

  • Tuhannet löytävät kuolleena pidetyn elävänä.

    Enemmän kuin tuhatyhdeksänsataa vuotta sitten syntyi tämä Mies vastoin luonnonlakeja. Hän eli köyhyydessä ja kasvoi hiljaisuudessa. Hän ei ollut mikään paljon matkustellut Mies. Ainoastaan kerran, kun hänen lapsuudessaan täytyi elää maanpaossa, ylitti Hän kotimaansa rajat.

    Hänellä ei ollut rikkautta eikä asemaa. Hänen omaisensa olivat vaatimattomia ihmisiä, joilla ei ollut mahdollisuutta nauttia mitään erikoista opetusta.

    Eräs kuningas peljästyi kuullessaan Hänen syntymästään. Lapsuudessaan Hän hämmästytti oppineita; miehuudessaan Hän hallitsi luonnonlakeja ja käveli aaltojen päällä ikään kuin ne olisivat olleet katukiviä ja myrskyn raivon Hän tyynnytti.

    Hän paransi monia ihmisiä ilman lääkkeitä ja palveluksistaan Hän ei ottanut maksua.

    Hän itse ei kirjoittanut koskaan ainoatakaan kirjaa ja kuitenkaan kaikkiin kirjastoihin eivät mahtuisi ne kirjat, jotka Hänestä voitaisiin kirjoittaa.

    Hän ei kirjoittanut yhtään laulua ja kuitenkin Hän on ollut useampien laulujen aiheena kuin mitä kaikki runoilijat yhdessä olisivat voineet tehdä.

    Hän ei perustanut koskaan yhtään koulua, mutta vaikka kaikki koulut pantaisiin yhteen, eivät ne riittäisi Hänen oppilailleen.

    Hän ei järjestänyt koskaan armeijaa, ei värvännyt sotilaita, ei laukaissut asetta, ja kuitenkaan yhdelläkään sotapäälliköllä ei koskaan ole ollut enemmän vapaaehtoisia kuin Hänellä. Hänen käskystään he kohottavat aseensa ja ilman laukausta hankkivat enemmän vastustajia kuin mikään muu armeija.

    Hän ei koskaan toiminut terapiatyössä ja kuitenkin Hän paransi enemmän särkyneitä sydämiä kuin kaikki lääkärit.

    Kerran viikossa arkipäivän touhu hiljenee. Ihmisjoukot menevät kirkkoihin kuulemaan Hänen Sanaansa ja osoittamaan Hänelle kunnioitustaan.

    Kuuluisat kreikkalaiset ja roomalaiset valtiomiehet ovat tulleet ja menneet. Aikaisemmin eläneiden tieteenharjoittajien, filosofien ja teologien nimet ovat olleet ja menneet, mutta Jeesus-nimi on tunnettu kaikkialla. Vaikka meidän sukupolvemme ja Hänen ristiinnaulitsemisensa välillä on tuhatyhdeksänsataa vuotta, elää Hän kuitenkin vielä! Herodes ei saanut Häntä käsiinsä, hauta ei voinut Häntä pitää!

    Hän seisoo tänään korkeimman taivaallisen kirkkauden huipulla, Hän jonka Jumala on ilmoittanut, jota enkelit kunnioittavat, ja uskovat palvovat elävänä Herrana ja Vapahtajana, mutta jota paholainen pelkää.

    Iankaikkisuuden tulemme olemaan aina joko ilman Häntä tai Hänen kanssaan. Sinä saat valita. Lue Hänestä, ota Hänet vastaan ja kerro toisille Hänestä. Se on suurinta, mitä ihminen koskaan voi tehdä!

    Esipuhe saksankielisestä Johanneksen evankeliumista ”Das Leben Jesu Christi”.