P%C3%A4%C3%A4si%C3%A4inen.jpg

 

Suotta eivät neidot sinua rakasta

Uskovat rakastavat Jeesusta syvemmin kuin uskaltaisivat ketään muuta rakastaa. He menettäisivät mieluummin isänsä ja äitinsä kuin eroaisivat Kristuksesta.He eivät piittaa maallisesta omaisuudesta, mutta Kristusta he kantavat lähellä sydäntään. He kieltävät mielellään itsensä, mutta he eivät voi kieltää häntä.
Ihmiset ovat yrittäneet erottaa uskovat Mestarista, mutta kaikkina aikoina nämä yritykset ovat rauenneet tyhjiin. Eivät kunnian kruunut eivätkä vihanpurkaukset ole kyenneet avaamaan tätä kestävää solmua.
Kyse ei ole mistä tahansa kiintymyksestä, jonka maailman voimat aikanaan laannuttavat. Ei ihminen eikä Paholainen ole löytänyt sellaista avainta, joka sopisi tähän lukkoon. Rakkaus on kirjoitettu sydämiin, eikä mikään voi sitä kirjoitusta pyyhkiä pois.
Silti me huokaamme ja tahtoisimme rakastaa enemmän. Toivomme, että sydämeemme mahtuisi enemmän ja se yltäisi laajemmalle. Me tahtoisimme, että Kristuksen rakkaus syleilisi maailmaa ja taivasta, mutta meidän rakkautemme ei yllä kovin kauas. Se on kuin pisara vesisaavissa verrattuna siihen, mitä hän ansaitsisi. Mittaa rakkauttamme sillä, mitä tahtoisimme, niin huomaat sen suureksi. Me toivomme, että Herra mittaa sitä näin. Eikö olisi ihmeellistä, jos voisimme yhdistää kaikkien uskovien kaiken rakkauden yhdeksi ja uhrata sen sitten rakkaalle Herrallemme?

C. H. Spurgeon