kukkkkkaa_011.jpg

Jumalan vaitiolo

Kun Hän siis kuuli hänen sairastavan, viipyi Hän siinä paikassa, missä Hän oli vielä kaksi päivää Joh 11:6.
Onko Jumala osoittanut luottamusta sinuun vaikenemalla - ja vieläpä erittäin merkityksellisellä tavalla? Jumalan vaitiolo on Hänen vastauksensa. Ajattele Betanian kodin täydellisen hiljaisuuden päiviä! Löydätkö omasta elämästäsi jotain vastaavaa? Voiko Jumala luottaa sinuun kyseisellä tavalla, vai pyydätkö yhä jotain näkyvää vastausta? Jumala antaa sinulle pyytämäsi siunaukset, jos et halua kulkea eteenpäin ilman niitä; mutta Hänen vaitiolonsa merkitsee, että Hän on viemässä sinua ihanaan itsensä tuntemiseen. Valitatko Jumalalle,
ettet ole saanut kuuluvaa vastausta? Tulet huomaamaan, että Jumala on luottanut sinuun kaikkein läheisimmällä ajateltavissa olevalla tavalla - täydellisellä vaikenemisellaan. Se ei ole ollut epätoivon hiljaisuutta; Jumala on sen kautta osoittanut mielisuosionsa sinua kohtaan, koska Hän näki sinun olevan kypsä vastaan ottemaan jonkin suuremman ilmoituksen. Ylistä Jumalaa, jos Hän on hiljaa, sillä Hän on viemässä sinua suunnitelmiensa mahtavaan virtaan. Vastauksen tuleminen aikanaan on kaikkivaltiaan Jumalan asia. Aika ei merkitse mitään Jumalalle. Olet ehkä sanonut: "Pyysin Jumalalta leipää, ja Hän antoi minulle kiven". Mutta niin Hän ei tehnyt, ja tänään ymmärrät, että olet saanut Häneltä elämän leipää.
Jumalan hiljaisuudessa on ihmeellisintä se, että se tarttuu sinuunkin, niin että täysin levollisena ja luottavaisena sanot: "Tiedän, että Jumala on kuullut minua". Hänen vaitiolonsa on todisteena siitä. Niin kauan kuin ajattelet, että Jumala siunaa sinua vastaamalla rukoukseesi, Hän tekee sen, mutta siinä tapauksessa Hän ei anna sinulle vaitiolonsa armoa. Kun Jeesus Kristus haluaa saada sinut ymmärtämään, että rukouksen tarkoituksena on Hänen Isänsä kirkastaminen, niin ensimmäisenä merkkinä Hänen läheisyydestään on - Hänen vaitiolonsa.