Kuva

Innoitettu voittamattomuus

Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta. Matt. 11:29.
"Jota Herra rakastaa, sitä Hän kurittaa." Kuinka pikkumaisia meidän valituksemme ovatkaan! Kun Herra kuljettaa meitä läheisempään yhteyteen itsensä kanssa, niin me vaikeroimme ja sanomme: "Oi Herra, anna minun olla niin kuin muutkin ihmiset". Jeesus pyytää meitä tarttumaan ikeen toiseen päähän: "Minun ikeeni on sovelias, asetu minun vierelleni, niin vedämme yhdessä". Oletko samastunut Jeesukseen tällä tavoin? Jos olet, niin tahdot kiittää Jumalaa Hänen kätensä painosta.
"Hän antaa voimattomalle voimaa yltäkyllin." Jumala vapauttaa meidät tunteellisuudestamme, ja meidän valituksemme muuttuu ylistyslauluksi. Ainoa keino päästä tuntemaan Jumalan voimaa, on ottaa Jeesuksen ies päälleen ja oppia Hänestä.
"Ilo Herrassa on teidän väkevyytenne." Mistä pyhien ilo on lähtöisin? Ellemme tuntisi heistä ketään, me sanoisimme: "Voi, eihän hänellä ole mitään kannettavaa". Nosta verho syrjään: rauha, valo, jumalallinen ilo ovat todisteena kuorman olemassaolosta. Jumalan antama kuorma murskaa rypäleet, ja niistä tulee viiniä, mutta useimmat meistä näkevät vain viinin. Mikään voima maan päällä tai helvetissä ei voi voittaa Jumalan Henkeä ihmisen hengessä. Tämä on sisäistä voittamattomuutta.
Jos havaitset itsessäsi valittelevaa mieltä, niin potki se armottomasti ulos. On selvä rikos olla heikko Jumalan voimassa.

Oswald Chambers