jesus_lamb.jpg

Sydämeni tarvitsee lääkettä.

Sydämeni tarvitsee sinua, oi Herra! Mikään osa sisimmästäni ei tarvitse sinua niin kuin sydämeni. Kaikki muu, mikä minussa on, voi täyttyä sinun lahjoillasi. Nälkäni sammuu jokapäiväisen leivän kautta. Janoni sammuu aineellisella juomavedellä. Kun minun on kylmä saan lämpöä kotini lämmöstä. Kun olen väsynyt levontarpeeni täyttyy ulkoisella levolla. Mutta mikään ulkoinen asia ei voi tehdä sydäntäni puhtaaksi. Tyynin päiväkään ei voi tyynnyttää tuskaani. kauneinkaan luonnon maisema ei voi tehdä sieluani kauniiksi. Rikkainkaan musiikki ei voi aikaan saada sopusointua sisimpääni.

Tämä maailma ei ole täyttänyt sydämeni tarvetta. Se on täyttänyt silmieni tarpeen, korvieni tarpeen, kosketuksen tarpeeni, makuni tarpeen. Se on täyttänyt kauneuden tarpeeni- mutta se ei ole täyttänyt sydämeni tarvetta.

Täytä Sinä minun sydämeni tarve, oi Herra! Ole Sinä minun sydämeni voima. Ole Sinä linnani houkutuksen hetkellä ja ole kilpeni katumuksen hetkellä. Ole Sinä sydämeni suoja myrskyssä, ole sen tähtenä yössä, ole sen äänenä hiljaisuudessa! Ohjaa sydäntäni sen pimeydessä, auta sitä helteen polttaessa, ohjaa sitä epäilyksissä, tyynnytä sitä selkkauksien sattuessa. Virkistä sydäntäni kun sitä heikottaa, kannusta sitä kun se on tyrmistynyt, johda sitä läpi labyrinttien, nosta se ylös sen raunioista!
En pysty hallitsemaan tätä omaa sydäntäni, pidä Sinä se omien siipiesi suojassa.
Kirj. George Matheson


Kuva