1310803967_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Pappien osuus.

Tuon tämän niin kuin tämä mulle avautui:


3 Moos. 6:19 Ja Herra puhui Moosekselle sanoen:
6:20 Tämä olkoon Aaronin ja hänen poikiensa uhrilahja, joka heidän on tuotava Herralle voitelupäivänänsä: kymmenesosa eefa-mittaa lestyjä jauhoja jokapäiväiseksi ruokauhriksi, puolet aamulla ja puolet illalla.
6:21 Leivinlevyllä se valmistettakoon öljyyn leivottuna; tuo se hyvin sotkettuna ja uhraa se palasiksi paloiteltuna ruokauhrina suloiseksi tuoksuksi Herralle.
6:22 Ja pappi, joka hänen pojistaan on hänen sijaansa voideltu, toimittakoon sen. Se on Herran ikuinen osuus; se poltettakoon kokonaisuhrina.
6:23 Jokainen papin ruokauhri on kokonaisuhri; älköön sitä syötäkö.

Jumalan Sana on PYHÄ, ja se on tarkoitettu meidän kasvamiseksi Kristukseen. JUMALA ON RAKKAUS. Isoilla kirjaimilla. Tämäkään ei ole tähän turhan päiten kirjoitettu ja tässä on opetusta myös uuden liiton uskoville.

Tässä tulee esiin pappien osuus. Me kaikki uudestisyntyneet olemme pyhää papistoa, joiden pitäisi uhrata hengellisiä uhreja, jotka Jeesuksen Kristuksen kautta ovat Jumalalle mieluisia.
1 Piet. 2:5 ja rakentukaa itsekin elävinä kivinä hengelliseksi huoneeksi, pyhäksi papistoksi, uhraamaan hengellisiä uhreja, jotka Jeesuksen Kristuksen kautta ovat Jumalalle mieluisia.

Aaronin ja hänen poikiensa uhrilahja, joka heidän on tuotava Herralle voitelupäivänänsä.
Voitelupäivän ymmärrän sen tarkoittavan kun heidät voideltiin pappisvirkaan. Meidän kohdallamme se on kun tulimme uskoon, uudestisynnyimme, saimme voiman tulla Jumalan lapsiksi, julistamaan niitä jaloja tekoja mitä Herra on tehnyt, antanut synnit anteeksi ja Jumala on antanut sydämiimme Pyhän Hengen sinetin. Tuo sinetti on hyvin arvokas, Jumalasta lähtöisin.

Lestyt jauhot kuvaavat meidän Herramme luonteen jaloutta ja kokonaan antautunutta puhdasta vaellustaan Jumalalle. Lestyt jauhot olivat kaikkein hienointa jauhoa. Siinä ei ollut mitään karkeaa. Meidän Herramme jauhettiin suurten kärsimysten kautta.

Leivinlevyllä se valmistettakoon öljyyn leivottuna. Leivinlevy on paistipannun tapainen rautalevy. Paistinpannun kuumuudessa ja Pyhän Hengen öljyssä. Tällaisella levyllä nuo lestyt jauhot ja öljy leivotaan ja sotketaan. Kun tätä ajattelemme, se asettaa nähtäväksemme Jeesuksen Kristuksen täydellisen tehtävän Jumalan edessä. Jeesuksen itsekieltäymys on vertaansa vailla ja se pysyy kaikkien siunaustemme perustana.

Lestyt jauhot leivotaan ja sotketaan: Jeesus tiesi Getsemanessa mitä joutui kärsimään. Siellä Hän todellisuudessa kärsi kaikki ristinkuoleman kauhut. Getsemanessa Hänelle ilmestyi taivaasta enkeli, joka vahvisti Häntä. Golgatalla Hän oli kaikkien hylkäämänä, siellä ei mitään enkeliä ilmestynyt.

Mitä kaikkea Hän saikaan kärsiä. Hän oli väärinymmärrettynä, ei uskottu, että Hän oli Jumalan Poika, parjattuna, Hänestä puhuttiin kaikkea valheellista puhetta. Häväistynä, alastonna Hänet ristille lyötiin, voiko olla mitään pahempaa. Hänet petettiin, Juudas, Hänen opetuslapsensa petti ja kavalsi Hänet. Hänet kiellettiin, hyljättiin syljettiin ruoskittiin hirvittävällä tavalla. Hänet kruunattiin orjantappurakruunulla, tuomittiin kuolemaan ja viimein Hänet ristiinnaulittiin kahden pahantekijän keskelle. Kaiken tämän Hän kärsi ihmisten kädestä, ja siihen liittyi vielä se kauhu, jolla saatana koetti ahdistaa Hänen henkeään. Kun saatanan ja ihmisten viha oli noussut huippuunsa, joutui siunattu Herramme kärsimään jotakin, minkä rinnalla kaikki muu on mitätöntä. Tämä syvä tuska ja kärsimys oli siinä, että Isä kätki Häneltä kasvonsa. Silloin Hän kärsi jotain sellaista minkä vain Jumala yksin tietää ja ymmärtää. Tästä kuuliaisuudesta tuli sellainen tuoksu, joka tyydyttää Taivaallisen Isän sydämen.

Tässä on tämä leivinlevyllä öljyyn leivottu ja hyvin sotkettu. Se oli tulen kuumuudessa paistettu pääsiäislampaamme.

Uhraa se palasiksi paloiteltuna ruokauhrina suloiseksi tuoksuksi Herralle. Mikä on suloinen tuoksu? Heb.13:15 Uhratkaamme siis hänen kauttansa Jumalalle joka aika kiitosuhria, se on: niiden huulten hedelmää, jotka hänen nimeänsä ylistävät. Se on sydämen kiitollisuutta Jumalalle Hänen suuresta armostaan ja rakkaudestaan. Tämä kiitos annetaan palasina päivän eri hetkinä. Muistuttakoon Pyhä Henki meitä aamuin, illoin kiittämään tuota ihanaa, verratonta Jeesusta Kristusta, joka on kymmentä tuhatta jalompi. Tämä kiitos suitsutus tyydyttää Jumalan sydämen ja tämä on samalla meidän ruokauhrimme Jumalalle.

1324563171_img-d41d8cd98f00b204e9800998e