tuomi-normal.jpg

Tuskien yössä.
Me olemme kalliisti ostetut. Emme kullalla ja hopealla, vaan Jeesuksen Kristuksen kalliilla verellä ja viattomalla kuolemalla.

Minä yritän vähän kertoa, mitä Jeesukselle maksoi tulla pelastamaan meitä. Jumala oikein piirtäköön sydämemme tauluun Jeesuksen sisäisen kauneuden, nöyryyden ja kuuliaisuuden.

Taivaallinen Isä kertoi Pojalleen kaiken, kuinka se tulee tapahtumaan. Vaikka Jeesus tiesi kaiken, Hän suostui, sillä Isä oli Hänelle kaikkein rakkain. Isän tahdon tekeminen oli Hänen ruokansa. Jumalan tahdon tekeminen on myöskin meidän ruokamme ja juomamme. Vaikka se maistuu joskus karvaalta, muuttuu se myöhemmin herkuksi.

Jeesus tullessaan tänne maailmaan, otti orjan muodon. Fil. 2: 5 - 8.

Jeesuksen varsinainen toiminta kesti vain 3 vuotta. Kun tuo kauhea hetki lähestyi, Jeesus alkoi tuntea ahdistusta. Hänen täytyi päästä yhteyteen Isän kanssa.

Hän otti mukaansa 3 opetuslastaan Pietarin, Johanneksen ja Jaakobin. Vaikka Jeesus tiesi Pietarin kieltävän ja sadattelevan Häntä. Pietari oli Hänelle rakas ja kuului Hänen läheisimpiin ystäviinsä. Olkoon tämä heikoille lohdutuksena. Heikot ovat Jeesukselle rakkaita.

He menivät Getsemane nimiseen puutarhaan. Getsemane= öljynpuserrin. Siellä Jeesuksestakin puserrettiin kaikki mehu pois. Hän sanoi opetuslapsilleen: "Minun sieluni on syvästi murheellinen kuolemaan asti. Olkaa tässä ja valvokaa minun kanssani."

Itse Hän meni vähän kauemmaksi. Hän oli niin täynnä tuskaa. että lankesi kasvoilleen maahan. Tuo asento jo kertoi paljon. Hänen edessään oli malja. Tuo oli hirvittävä malja. Siinä olivat kaikki minun valheeni, kaikki pahuuteni ja syntini. Siinä olivat myös sinun syntisi. Siinä oli koko maailman synnit.

Jeesuksen puhtaaseen sydämeen täytyi tuntua kauhealta juoda tuo malja ja ottaa päälleen meidän pahat syntimme. Me varmasti tiedämme, kuinka pahalta tuntuu, kun joutuu ottamaan jonkun syyn päälleen ja itse on syytön siihen. Jeesus joutui ottamaan koko maailman synnit päälleen. Hänet tehtiin synniksi.

Hän alkoi kauhistua ja tulla tuskaan. Jeesus rukoili tuskissaan: "Isä, jos mahdollista,anna tämän maljan mennä ohi minun sitä juomatta." Sitten Hän muistaa Isän tahdon ja pyytää: "Ei niin kuin minä tahdon, vaan niin kuin Sinä tahdot." Hän oikein taistelee, että voisi ottaa meidän synnit päälleen ja tehdä Isän tahdon.

Sitten Hän menee opetuslasten luokse ja huomaa heidän nukkuvan. Pietarille Hän sanoo: "Ette siis jaksaneet yhtä hetkeä valvoa minun kanssani. Valvokaa ja rukoilkaa ettette joutuisi kiusaukseen; henki tosin on altis, mutta liha on heikko." Ei ystävistä ollut apua. Jeesus joutuisi yksin taistelemaan.

Hän menee uudelleen rukoilemaan. Taistelu on niin kovaa, että Hänen hikensä oli niin kuin veripisarat, jotka putosivat maahan. Hän tiesi myös, että Isä kääntäisi kasvonsa pois Pojastaan. Se oli varmasti kauheaa, sillä Isä oli Hänelle kaikki kaikessa. Tämä tieto lisäsi Hänen tuskaansa.

Hän rukoili jälleen: "Isä, ota pois minulta tämä malja, mutta ei minun tahtoni, vaan Sinun tahtosi tapahtukoon." Isä seuraa Poikansa taistelua ja lähettää enkelin vahvistamaan Poikaansa.

Taas Hän meni opetuslastensa luokse ja havaitsi heidän nukkuvan. Hän jätti heidät nukkumaan ja meni jälleen rukoilemaan kolmannen kerran. Nyt Taistelussa oli jo voiton maku.

Jeesuksen rukoustaistelussa on kolme osaa. Tämä on minun näkemykseni. Ensimmäisessä osassa Hän taistelee, että voisi tehdä Isän tahdon ja ottaa nuo kauheat synnit omiksi synneikseen, Näin saattaen meidät Isän eteen puhtaina. Se oli varmasti kauheaa viattomalle, joka varjeli itsensä kaikelta synniltä.

Toisessa osassa taistelu oli raskain. Opetuslapsista ei ollut apua. Hän oli yksin. Hän tiesi, Juudas, yksi Hänen läheisistä tulisi kavaltamaan Herransa. Hän tiesi, Pietari, tulisi kieltämään Hänet. Hän tiesi, Isä, kääntäisi kasvonsa Hänestä ja kaikki pimeyden voimat tulisivat ympäröimään ja ilkkumaan Hänelle. Isän kääntyminen pois Hänestä oli se kaikkein vaikein ja raskain tieto. Sitä tuskaa kukaan ei voi arvata, mitä Hän koki. Enkelin antaman vahvistuksen jälkeen Jeesus rukoili yhä hartaammin.

Kolmannessa osassa oli jo voiton maku. Hän suostui Isän tahtoon ja kuoleman tuskiin. Kuitenkin sanon, kuolema oli Jeesukselle luonnottomampi kuin meille, jotka syntiemme tähden olemme kuoleman alaisia. Jeesuksen vakaumus oli, että Isän tahdon piti toteutuman ja maljan tulla juoduksi.

Tämän taistelun kautta Jeesus pystyi toteuttamaan Isän tahdon. Tämä taistelu loi pohjan, että Golgatan työ tulee tehdyksi. Tässä taistelussa Jeesus saavutti voiton seppeleen, joka on meille sanomattoman kallis. Taivas osuus Hänen kanssaan, joka on meitä rakastanut ja paljon, paljon muuta valtavaa hengellistä siunausta. Rukous on meidänkin aseemme. Sen kautta saamme Jumalalta avun ja voiton sekä kestämme taistelussa.

1250184573_img-d41d8cd98f00b204e9800998e