auringonkukka.jpg

JUMALA EI SYYLLISTÄ SAIRASTA IHMISTÄ

Jeesus ei koskaan syyllistänyt eikä syyttänyt sairaita ihmisiä. Hän jaksoi aina rakastaa heitä.

Joskus joku armolahjoillaan palveleva henkilö on syyllistänyt sairasta, että tällä ei ole uskoa tai että hän on syyllinen sairauteensa. Tällainen ei perustu Raamatun Sanaan. Jeesus rakasti sairaita ihmisiä.
Eräs mies, Lasarus, Betaniasta, Marian ja hänen sisarensa Martan kylästä, oli sairaana. Ja tämä Maria oli se, joka hajuvoiteella voiteli Herran ja pyyhki hiuksillaan hänen jalkansa; ja Lasarus, joka sairasti, oli hänen veljensä. Niin sisaret lähettivät Jeesukselle tämn sanan: ”Herra, katso, se, joka on sinulle rakas, sairastaa. Mutta sen kuultuaan Jeesus sanoi: ”Ei tämä tauti ole kuolemaksi, vaan Jumalan kunniaksi, että Jumalan Poika sen kautta kirkastuisi. Ja Jeesus rakasti Marttaa ja hänen sisartaan ja Lasarusta.” (Joh. 11:1-5)

TASAPUOLINEN RAKKAUS

Jeesus rakasti sairastavaa Lasarusta. Hän rakasti työtä tekevää Marttaa, joka hääri palvelustoimissa. Hän rakasti Mariaa, joka istui Jeesuksen jalkojen juuressa kuuntelemassa Jeesuksen puhetta. Lasarus oli sairas eikä kyennyt sellaisena mihinkään, mutta tasapuolisesti Jeesus rakasti häntäkin.
Tämä on syvä lohdutus sairastavalle ihmiselle, jolla on omantunnon tuskia. Toiset ovat moittineet häntä, että hänellä ei ole riittävästi uskoa Jumalan parantavaan voimaan. Jeesus rakastaa koko sydämensä voimalla sairasta ihmistä yhtä paljon kuin kaikkia muitakin.
Kun sairasvuoteella tietää Jeesuksen rakastavan aivan samoin kuin aikaisemmin menestyksen päivinä, se tuo sydämeen toivon ja levon. Vaikka ei ole voimaa mihinkään suorituksiin, Jeesus jaksaa pitää huolta.

HYLJITTYJEN AUTTAJA

”Ja ohi kulkiessaan hän näki miehen, joka syntymästään saakka oli ollut sokea. Ja hänen opetuslapsensa kysyivät häneltä sanoen: ”Rabbi, kuka teki syntiä, tämäkö vai hänen vanhempansa, että hänen piti sokeana syntymän?” Jeesus vastasi: ”Ei tämä tehnyt syntiä eivätkä hänen vanhempansa, vaan Jumalan tekojen piti tuleman hänessä julki.” (Joh. 9:1-3)
Jumala, on rakkauden ja rakkauden tekojen Jumala. Jeesus osoitti sekä opetuslapsilleen että fariseuksille, että hän rakastaa ja auttaa kärsiviä ja muiden hylkimiä ihmisiä.
Jeesus jatkoi: ”Niin kauan kuin päivä on, tulee meidän tehdä hänen tekojansa, joka on minut lähettänyt; tulee yö, jolloin ei kukaan voi työtä tehdä.” (jae 4)
Rakastavan Jumalan teot ovat aina lohduttavia, auttavia ja parantavia tekoja. Hänestä sanotaan: Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.” (Joh. 3:17)
Edelleenkään Jeesus ei tuomitse vaan tahtoo auttaa.

LÄHIMMÄISEN RAKKAUS

”... ja Jeesukselta Kristukselta, uskolliselta todistajalta, häneltä, joka on kuolleitten esikoinen ja maan kuningasten hallitsija! Hänelle, joka meitä rakastaa ja on päästänyt meidät synneistämme verellänsä.” (Ilm. 1:5)
Jeesuksen veri ja hänen rakkautensa kuuluvat yhteen. Rakastava Jeesus parantaa haavojensa kautta. Rakkaus päästää syyllisyydestä ja siteistä ja antaa synnit anteeksi. Elämämme olosuhteet eivät voi sammuttaa Jeesuksen rakkautta meitä kohtaan.
Jos jollakulla on syyttävä, tuomitseva mieli sairastavaan lähimmäiseen, hän ei tunne Jumalan rakkauden ja armon suuruutta omassa sydämessään. Kun sen oppii tuntemaan, sama rakkaus välittyy ontuvaan ja sairaaseen ystävään.

JEESUKSEN LÄHETTÄMÄ SANA PARANTAA

Kun Jeesus antaa palvelijalleen sanoman jonkun parantumisesta, se tapahtuu. ”Ja kun hän saapui Kapernaumiin, tuli hänen tykönsä sadanpäämies ja rukoili häntä. Hän sanoi: ”Herra, en minä ole sen arvoinen, että tulisit minun kattoni alle; vaan sano ainoastaa sana, niin minun palvelijani paranee. Sillä minä itsekin olen toisen vallan alainen, ja minulla on sotamiehiä käskyni alaisina, ja minä sanon tälle: ”Mene, ja hn menee, ja toiselle: ”Tule, ja hän tulee, ja palvelijalleni: Tee tämä, ja hän tekee.”
Tämän kuultuaan Jeesus ihmetteli ja sanoi niille, jotka häntä seurasivat: ”Totisesti minä sanon teille: en ole kenelläkään Israelissa löytänyt näin suurta uskoa.” Ja Jeesus sanoi sadanpäämiehelle: ”Mene, niinkuin sinä uskot, niin sinulle tapahtukoon. Ja palvelija parani sillä hetkellä.” (Matt. 8:5,8-10,13)
Parantava voima oli muutamassa Jeesuksen sanassa. Parantava sana antoi välittömästi uskoa ja terveyttä.

Hannes Vehviläinen
Ristin Kansa

 

Kopioin tämän omaan blogiini. Tämä on niin lohduttava kirjoitus. Itse sain tästä valtavan paljon. Tulin niin iloiseksi. Moni varmaan saa tästä uutta toivoa ja rohkaisua elämäänsä.

Maila