jesus_lamb.jpg

Vaikka syntisi olisivat millaisia tahansa ja vaikka olisit langennut pyhän
parannuslupauksesi jälkeenkin, niin
kuuluvathan kaikki ahdistusta aiheuttavat syntisi niihin synteihin, jotka Jeesus kantoi ristille. Muistathan, että Raamattu sanoo kaikille: ”Olisiko minulle mieleen jumalattoman kuolema, sanoo Herra?” (Hes. 18:23) - ”Hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen” (2. Piet. 3:9). Raamattu myös sanoo: ”Kristus Jeesus on tullut maailmaan syntisiä pelastamaan” (1. Tim. 1:15). Siihen voi lisätä, että hän tuli pelastamaan kaikenlaisia syntisiä, olivatpa nämä syntiset minkä nimisiä tahansa ja missä asemassa hyvänsä, olivatpa he ensi kertaa johonkin langenneita tai jälleen uudestaan samoihin kiusauksiin langenneita.
”Jeesuksen Kristus, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä” (1. Joh. 1:7). Näistä lauseista ei voi erottaa pois sinun syntejäsi eikä sinua itseäsi, hyvä lukijani. Totta, synnit ovat monenlaiset, mutta Jeesuksen Kristuksen kallis veri ja ansio pelastaa kaikenlaisista
synneistä. Jumala on sanassaan julistanut kaikki ihmiset syntisiksi, että he kadotustuomion pakottamina turvautuisivat hänen laupeuteensa ja etsisivät pelastusta hänen armostaan. Kuten Raamattu sanoo: ”Jumala on sulkenut kaikki tottelemattomuuteen, että hän kaikkia armahtaisi” (Room. 11:32).

Christian Scriver (1629-1693)
Syntien anteeksisaaminen, 1960