397513uvj0knnl3b-normal.jpg

 

Mutta Jeesus ei vastannut yhteenkään hänen kysymykseensä. Matt. 27: 14.

 

Jeesus ei ollut koskaan hidas puhumaan siunatessaan toisia, mutta tässä hän ei lausu sanaakaan puolustaakseen itseään. Temppelin vartijat olivat todenneet: "Yksikään ihminen ei ikinä ole puhunut sillä tavoin kuin hän" Joh. 7:46. Mutta kukaan ei toisaalta ollut ikinä vaiti sillä tavoin kuin hän.

Tämä vaikeneminen osoittaa meille hänen täydellisen uhrinsa luonteen. Hän ei tahtonut lausua sanaakaan estääkseen omaa teloitustaan. Sen hän tarjosi meidän sovituksessemme. Hänen hiljaisuutensa kuvastaa myös sitä,ettei syntiä voi puolustella. Mitään ei voida sanoa ihmisen syyllisyyden selitykseksi. Siksi meidän syntiemme taakan kantaja seisoi hiljaa tuomarinsa edessä.

Vaikenemisellaan Jeesus osoitti myös, mikä on paras vastaus vihamieliselle maailmalle.Tyyni kärsivällisyys vastaa joihinkin kysymyksiin paljon täydellisemmin kuin taitavat puheet. Kristinuskon parhaita puolustajia olivat sen varhaisina aikoina marttyyrit. Alasin murtaa monta vasaraa kestämällä hiljaa niiden iskut.

Vaikeneva Jumalan Karitsa antoi meille suuren esimerkin viisaudesta. Ne, jotka itse pilkkasivat Jumalaa, väittivät jokaista sanaa Jumalanpilkaksi. Oli parempi jättää valamatta lisää öljyä näihin synnin liekkeihin. Kaksimieliset ja valheelliset, kelvottomat ja pahantahtoiset puhuvat lopulta itsensä pussiin. Siksi totuudella on aina varaa vaieta.

Viimein meidän Herramme toteutti vaikenemisellaan profetian."Kuin karitsa, jota teuraaksi viedään, niin kuin lammas, joka on ääneti keritsijäinsä edessä, ei hänkään suutansa avannut" Jes. 53: 7. Vaikenemalla Jeesus osoitti olevansa oikea Jumalan Karitsa.

Ole kanssamme, Jeesus, ja anna meidän sydämemme hiljaisuudessa kuulla sinun rakkautesi ääni.

Spurgeon