480921_354584507935471_2035866045_n.jpg
 
Rukoukset tulevat heti taivaan tietoon. Samalla hetkellä, kun Saul alkoi rukoilla Herra kuuli häntä. Tämä lohduttaa murheellista mutta rukoilevaa sielua. Moni on sydän särkyneenä laskeutunut polvilleen mutta osannut esittää pyyntönsä vain huokausten ja kyynelten kielellä. Mutta hänen huokauksensa on saanut kaikki taivaan harput värähtelemään. Jumala on ottanut kyyneleet vastaan aarteina -- psalmin kirjoittaja sanoo, että Jumala kokoaa hänen kyyneleensä leiliin (Ps.56:9).
Kyyneleet ovat taivaan timantteja. Huokaukset ovat Jumalan puiston musiikkia. Vaikka rukoilija tuntee, miten pelko ja ahdistus tukahduttavat hänen sanansa, Herra kuitenkin ymmärtää häntä. Älä luule, että heikoin ja vapisevinkaan rukouksesi jäisi huomaamatta. Jaakobin portaat ovat jyrkät, mutta meidän rukouksemme tarttuvat liiton enkeliin, joka kapuaa niitä portaita nopeasti.
Jumala kuulee meidän rukouksemme, ja kaiken lisäksi Hän tahtoo kuulla niitä. :Hän muistaa kaikkia sorrettuja, Hän kuulee heidän avunhuutonsa: (Ps.9:13) Hän ei piittaa koreasta ulkonäöstä eikä loistokkaista sanoista. Hän ei välitä kuninkaitten loistosta eikä kuuntele voitonparaatia säestävää orkesteria. Hän ei kuuntele ylpeitä rukouksia.
Mutta missä on sydän, joka pakahtuu suruun, tai kasvot jotka värähtelevät tuskasta, tai hiljainen valitus tai katumuksen huokaus, siellä Herran sydän avautuu. Hän asettaa meidän rukouksemme muistikirjansa lehtien väliin kuin ruusun terälehdet. Kun kirja sitten avataan siitä nousee ilmoille ihana tuoksu.
- C.H. Spurgeon