Korjatut jouset

Samainen auto oli kerran rikki. Sillä voi kyllä ajaa, mutta jokaisessa kuopassa
iskunvaimentimet laskivat jouset jysähtämään pohjaan. Kuului vain ilkeitä kolahduksia ja pauketta, sen mukaan, oliko tiessä iso vai pieni kuoppa. Iskunvaimentimet kaipasivat pikaista
uusimista.

Olin aiemmin lupautunut vuorollani kuskiksi Lappeenrantaan, jossa oli seurakuntien vastuuhenkilöiden tapaaminen. Olin luvannut ottaa KAN-kodilta kaksi vastuuhenkilöä matkaani. Olisin voinut perua kuljetuksen, mutta jokin minussa "jarrutteli".

Hartaasti minä rukoilin Jumalalta ihmettä. Kirjoitan tähän suoran siteerauksen
päiväkirjamerkinnästä tuossa tilanteessa ollessani.


ˮ Keskiviikko 15.1.-97

Isä, Poikasi Jeesuksen uhrin turvin rukoilen tälle matkalle Sinun varjelustasi. Isä minä rukoilen auton jousien puolesta, etten  rikkinäisten jousien tähden olisi häpeäksi Sinun kutsullesi ja nimellesi. Etten paljastaisi rikkinäisillä jousilla puutettani. Isä kiitos, että saan olla Yrjö Müllerin kanssa saman Opettajan opissa, samankaltaisessa kutsussa. Kiitos, että Sinä yksin täytät elämämme ja tarpeemme. Herra Jeesus, Sinä riität. ˮ


Kun lähdin kohti KAN-kotia hakeakseni sieltä matkaanlähtijät, ajelin varovasti ja yritin kiertää kuoppia. Tiesin että kun matkustajien paino tulee vielä lisäksi, niin pulassa ollaan.

Ihmeekseni yhtään jysähdystä ei kuulunut. Olin hämilläni. Menimme Lappeenrantaan kuoppaista oikotietä pitkin, mutta jouset olivat napakat, kuin uudet. Koko matka sujui hienosti, eivätkä matkustajat tulleet tietämään missä mietteissä kuski ajeli.

Kolme päivää sain ajaa Taivaan Isän hienolla jousituksella. Myöhemmin iskunvaimentimet vaihdettiin ja matka jatkui.

Totisesti, ihmeestä ihmeeseen Herra vie lapsiaan.
Heikki Andelin