1296108573_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Rukouskammio Matt. 6:13.
Tänä päivänä tuntuu siltä ettei rukousta arvosteta samoin raamattutunteja. Rukous ja Raamattu kuuluvat yhteen. Ilman Raamatun tuntemusta emme osaa rukoilla Jumalan tahdon mukaan. Raamattu neuvoo, miten tulee rukoilla. Alkuseurakunnassa uskovat kokoontuivat kodeissa Raamatun äärellä, rukouksissa ja leivänmurtamisessa. Apt. 2:42. Sanotaankin: Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa. He olivat yksimielisiä ja Jumala siunasi heitä Pyhän Henkensä virvoittavasta vaikutuksesta niin, että heitä lisääntyi joka päivä.
Tänä päivänä ihmisillä on aina kiire. Kiire on lopun ajan kirous. Ei ole aikaa Raamatun lukemiseen, ei rukoukseen, ei ole edes halua. Sielunvihollinen yrittää saada Jumalan lapset pois Raamatun ääreltä ja rukousalttarilta, minuakin, kun niin väsyttää. Kuitenkin ne ovat tehokkaimmat aseet, mitä meillä on. Mitä tapahtuisikaan, jos uskovaiset olisivat yksimielisesti rukouksessa ja tutkisivat Jumalan Sanaa.
Jeesus opetti vuorisaarnassaan Matt. 6: 5 – 13 Ja kun rukoilette, älkää olko niinkuin ulkokullatut; sillä he mielellään seisovat ja rukoilevat synagoogissa ja katujen kulmissa, että ihmiset heidät näkisivät. Totisesti minä sanon teille: he ovat saaneet palkkansa.
6:6 Vaan sinä, kun rukoilet, mene kammioosi ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle.
6:7 Ja kun rukoilette, niin älkää tyhjiä hokeko niinkuin pakanat, jotka luulevat, että heitä heidän monisanaisuutensa tähden kuullaan.
6:8 Älkää siis olko heidän kaltaisiaan; sillä teidän Isänne kyllä tietää, mitä te tarvitsette, ennenkuin häneltä anottekaan.
6:9 Rukoilkaa siis te näin: Isä meidän, joka olet taivaissa! Pyhitetty olkoon sinun nimesi;
6:10 tulkoon sinun valtakuntasi; tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niinkuin taivaassa;
6:11 anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme;
6:12 ja anna meille meidän velkamme anteeksi, niinkuin mekin annamme anteeksi meidän velallisillemme;
6:13 äläkä saata meitä kiusaukseen; vaan päästä meidät pahasta, [sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Amen].
Otan tähän erikoisesti tämän: Vaan sinä, kun rukoilet, mene kammioosi ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa; ja sinun Isäsi joka salassa näkee, maksaa sinulle.
Ajattele Isä on jo valmiina siellä odottamassa sinua. Hän haluaa kohdata sinua. Haluatko sinä kohdata Häntä? Kun menet kammioosi, tässä sanottiin: sulje ovesi ja rukoile Isääsi. Sulje tämä ympäristö niin, että olet kahden Isäsi kanssa. Siellä kammiossa Isä haluaa puhua sinulle, keskustella kahden kesken kanssasi. Hän haluaa hoitaa sinua. Jos sinulla on ongelmia, Hän on paras terapeutti, joka osaa ratkaista asioitasi. Hän haluaa rakastaa sinut terveeksi ja haluaa myös rakastaa sinua rakastamaan Isää. Siellä kammiossa kahden Isän kanssa löytyy rakkaus.
Muistan Altti Viljasen, joka kertoi kaksostytöistään. Altilla oli karamelleja ja tytöt tiesivät sen ja jatkuvasti koputtivat ovelle ja pyysivät karamelleja. Alttia alkoi ärsyttää se kun isässä ei mikään muu kiinnosta kuin karkit ja sanoikin olenko minä isä, joka vain karamelleja annan. Hänestä tuo suhde on niin ala-arvoinen. Hän päätti tästä on tultava loppu. Sitten hän oli päivälevolla. Oveen koputettiin ja toinen tytöistä tuli hiljaa siihen viereen. Ei pyytänyt mitään oli vain siinä vieressä ja asettui siihen niin mukavasti ja aina vain mukavammin asettui isän viereen. Lopulta Altti kysyi: ”Kuule, Elina, mitä varten sinä siihen viereen tulit?” Tyttö sanoi: ”Kun tahdoin olla isän kanssa.” Isä taas kysyi: ”Mitä varten?” Tyttö vastaa. ”Kun tässä on niin hyvä olla.” Tämä puhutteli Alttia niin paljon. Hän suli ja kysyi,, tahdotko sinä karamellia.
Tämä puhui minullekin, miltä Taivaalliselta Isältä tuntuu, kun me aina vain pyydämme karamellia, makupalaa, eikä meitä miellytä suolainen totuus, joka meitä kaikkein eniten muuttaa. Taivaallinen Isäkin toivoo, että me viihdymme Isän kanssa. Vietämme aikaa Hänen kanssaan. Kuuntelemme myös, mitä hän haluaa puhua. Hän saa muuttaa meitä tahtonsa mukaan kasvojensa edessä..
Minä miellän tuon rukouskammion myös vaatekaapiksi, jossa saamme pukeutua nöyryyteen, sävyisyyteen, kuuliaisuuteen ym näihin taivaallisiin vaatteisiin. Isä tahtoo pukea meidät taivaallisiin vaatteisiin. Kun sinulla on tuskan hetkiä, silloinkin on paras paikka Isän kasvojen edessä. Siinä saat tietää, mitä varten joudut käymään tätä ahdistuksen koulua. Ja kun sinä sen tajuat, sinä kiität Jumalaa siitä opetuksesta, joka varastoi elämääsi arvokasta kokemusta ja taitoja avuttomien avuksi. Jumala ei lohduta meitä vain tehdäkseen oman olomme mukavaksi, vaan että meistä tulisi toisten lohduttajia. Nämä kaikki ovat Taivaallisen Isän sallimia koetuksia.
Isä tahtoo, että rukoilisimme kaikkien ihmisten puolesta. 1. Tim.2:1-4
Minä kehotan siis ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuningasten ja kaiken esivallan puolesta, että saisimme viettää rauhallista ja hiljaista elämää kaikessa jumalisuudessa ja kunniallisuudessa. Sillä se on hyvää ja otollista Jumalalle, meidän vapahtajallemme, joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden. Myös Kol. 4:2-4. Olkaa kestäväiset rukouksessa ja siinä kiittäen valvokaa, rukoillen samalla meidänkin edestämme, että Jumala avaisi meille sanan oven puhuaksemme Kristuksen salaisuutta, jonka tähden minä myös olen sidottuna, että minä sen ilmoittaisin, niin kuin minun tulee puhua. Jos sinä näin teet sinä valmistat itsellesi ruokapöydän, jossa on juuri ne, mitä sinä tarvitset.
Tähän loppuun 1.Tess. 5:16-18. Olkaa aina iloiset. Rukoilkaa lakkaamatta. Kiittäkää joka tilassa. Sillä se on Jumalan tahto teihin nähden Kristuksessa Jeesuksessa.

1286351793_img-d41d8cd98f00b204e9800998e